Boetseer Atelier Willemstad

 

Werken met klei is zoveel meer dan ruimte geven aan je eigen creativiteit. Bij Boetseer Atelier Willemstad ontdek je welke kracht er schuilgaat in jezelf en de klei. Werken met klei geeft een gevoel van vrijheid, voldoening en plezier.

Yvonne Derijcke werkt in haar Boetseer Atelier met kleine groepen van acht tot negen personen. De cursisten krijgen veel persoonlijke aandacht, maar creatief bezig zijn in een groep inspireert ook èn is bovendien heel gezellig. “Ik werk in blokken van twaalf lessen, met zowel beginners als gevorderden”, vertelt Yvonne, die zelf gepassioneerd is door het boetseerwerk en ook prachtige bronzen beelden maakt.

 

Wat kun je verwachten?

Vanuit haar eigen opleiding en praktijkervaring brengt Yvonne in haar atelier je de basisbeginselen van werken met klei bij en ze ondersteunt je in het verder ontwikkelen van je creatieve talenten. “ Wanneer je handen eenmaal een flink stuk klei kneden, voel je dat de mogelijkheden grenzeloos zijn”, aldus de gepassioneerde kunstenares.

Improviseren mag, maar hoeft niet. Door te werken vanuit  je gevoel, kom je dichtbij je eigen creativiteit en ontwikkel je je beeldend creatief en expressief vermogen.

Door te improviseren geef je het onverwachte een kans. Dit kan verrassend uitpakken. Kies je liever voor meer duidelijkheid, observatie en techniek, dan kun je zogenoemde waarnemingsoefeningen doen. Goed kunnen kijken maakt dat je je beelden beter doorziet. Hoe zit het object in elkaar, welke delen zijn belangrijk, wat is de grondvorm?

Yvonne loodst je door dit creatieve proces heen. Je kunt terwijl je bezig bent altijd van richting veranderen. Uiteindelijk wordt jouw werkstuk misschien een combinatie van alles. Jij bepaalt.

Wanneer het werkstuk in klei is vormgegeven, volgt een proces van drogen, uithollen, stoken en - als je dat wilt - het glazuren. Daarna wordt jouw creatie afgebakken in een keramische oven met een gemiddelde stooktemperatuur van 1020- 1100 graden Celsius.

 

Over Yvonne

De van oorsprong Rotterdamse Yvonne volgde een aantal jaar een opleiding aan de vrije kunstacademie in Rotterdam en Roosendaal. In 2009 ging ze naast het meer ‘traditionele’ boetseren met verschillende soorten ‘boetseerwas’ aan de slag. Vanaf dat moment liet ze haar werken in ‘brons’ gieten bij de bronsgieterij.

Haar passie voor driedimensionale vormen erfde Yvonne van haar moeder, eveneens beeldend kunstenares. Ze laat zich inspireren door de vormkracht en bewegingen van de natuur, maar ze kan zich ook laten meeslepen door de magie en het mystieke van dingen.

 

Cursusdata

Inmiddels geeft Yvonne nu vier jaar boetseer les in haar atelier aan de Helsedijk in Willemstad. Een cursus van twaalf lesavonden kost 160,- euro (incl. BTW, klei en natuurlijk koffie en thee). De nieuwe cursussen starten in januari op de donderdagavonden van 20.00 tot 22.30 uur èn op maandagmiddagen van 13.15 tot  15.45 uur! Een keertje kennismaken kan ook: het volgen van een proefles is gratis.

Naast cursussen geeft Yvonne ook workshops voor groepen van maximaal acht personen. Informeer naar de mogelijkheden!

 

Exposities

Yvonne exposeert regelmatig in binnen- en buitenland, maar ook in de regio. Zo was haar werk in 2016 te zien tijdens de Kunst- en Cultuurroute Moerdijk (bij Fort Sabina), op de kunstmarkt in Willemstad en in het restaurant Wapen van Willemstad. Voor 2017 staat er in het Pinkerstweekend een expositie gepland in Brasschaat (België). Geïnteresseerd? Yvonne haar werk is ook te koop.

 

“Kunst is het onbewuste zichtbaar maken om het bewust te laten zijn”

Contact

Boetseer Atelier Willemstad
Helsedijk 15
4797 SH Willemstad
tel: 06-10881885
e-mail: info@derijckeart.nl
Website: www.yvonnederijcke.nl

Openingstijden

Maandag:
13.15-15.45 uur (cursus)
Dinsdag:
op afspraak
Woensdag:
op afspraak
Donderdag:
20.00- 22.30 uur (cursus)
Vrijdag:
op afspraak
Zaterdag:
op afspraak
Zondag:
Gesloten

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven