Dinsdag 19 januari 2016

Gemeente klantvriendelijker bij bouwinitiatieven

Vroeger kon je bij het aanvragen van een bouwvergunning bij de gemeente een ‘ja’ of ‘nee’ verwachten. Het struikelblok was vaak het bestemmingsplan. Nu bekijkt de gemeente samen met de aanvrager ‘hoe het wel zou kunnen’. Deze klantvriendelijke houding heeft nu geresulteerd in een gezamenlijk bestemmingsplan van acht particuliere aanvragers voor de bouw van elf woningen.

 

Eén gezamenlijk bestemmingsplan

Het college van B en W van de gemeente Moerdijk heeft groen licht gegeven aan het voorontwerp bestemmingsplan van de acht initiatiefnemers. Het gaat in dit geval om woningen in de kernen Fijnaart, Klundert, Standdaarbuiten, Helwijk, Langeweg en Noordhoek. De ontwikkeling van de bouwinitiatieven op deze locaties is gevat in één gezamenlijk bestemmingsplan. Bij de beoordeling van de aanvragen heeft de gemeente scherp gekeken naar de belangen van de directe omgeving. In geen van de gevallen bleek er volgens de gemeente sprake onaanvaardbare hinder voor de omgeving.

 

Aanzienlijke besparing

Het idee achter het meedenken bij de bestemmingsplan aanvraag is om de woningbouwontwikkeling binnen de gemeente een impuls te geven. De particuliere aanvragers kunnen op hun beurt een aanzienlijk bedrag besparen op de kosten door gezamenlijk een bestemmingsplan op te stellen. Ze krijgen tijdens dit proces professionele begeleiding.

 

Laat ze maar komen!

Wethouder Jaap Kamp: ,, We hebben een voorbeeld gesteld met deze constructie. Goede initiatieven die van onze inwoners zelf komen, willen we waar mogelijk stimuleren en ondersteunen. Zelf mogen bouwen leeft sterk binnen de gemeente Moerdijk. En dus willen wij – wanneer een goed en uitvoerbaar initiatief op dit gebied wordt ontplooid – ons sterk maken om dat te kunnen realiseren. Dus laat mensen met soortgelijke initiatieven maar komen.”


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties