Vrijdag 20 mei 2016

Taptoe Klundert staat weer voor de deur!

Op zaterdagavond 21 mei staat het evenemententerrein aan de vestkant in Klundert weer vol met muzikanten van verschillende showbands uit Nederland. Het is de organisatie wederom gelukt om de tweejaarlijkse taptoe te organiseren met een gevarieerd programma.

 

De showbands die hun opwachting maken zijn:

Rijnmondband uit Schiedam is bekend van de vele successen op het Wereld Muziek Concours en deelname aan de Lord Mayor's  Show in Londen (1976 en 2006). De Lord Mayor's Show is een parade ter ere van de benoeming van de ceremoniële Burgemeester van Londen. Tijdens deze parade staan er zo’n 500.000 mensen langs de kant. De Rijnmondband is één van de twee Nederlandse orkesten die heeft meegelopen met deze parade. Het strakke en Engelse voorkomen van de Rijnmondband heeft er mede voor gezorgd dat de band tweemaal door het centrum van London heeft mogen marcheren en musiceren. Zaterdag treden zij twee keer op. Ze brengen hun shows  ‘Break Out’ en  ‘Soulmates’.

The Band of Liberation uit Leiden met zangeres Emma Brown werd in het kader van 55 jaar bevrijding in 2000 door het Marchingband Management speciaal voor deze gelegenheid en voor het programmaonderdeel ‘Bevrijding’ opgericht. Deze band is gestoken zijn in authentieke Canadese battledresses uit de Tweede Wereldoorlog en speelt uit diezelfde periode, veelal traditionele militaire marsmuziek. De band werd na de viering van 55 jaar bevrijding verrijkt met onder meer bagpipes en een geweldige zangeres.

Jeugdkorps Oranje Garde brengt geheel zelfstandig een leuke slagwerkshow. In 2014 was deze groep net nieuw en dus kunnen ze straks al hun ervaringen van de afgelopen twee jaar laten zien en horen.

Slagwerkkorps Oranje Garde brengt een splinternieuwe taptoeshow met de titel ‘Love to hear Percussion’. Hierin zitten speciaal voor de groep geschreven muziek en showarrangementen.

Showband KDO uit Groessen is sinds 2006 weer in de wereld van de taptoes gestapt. De groep brengt haar nieuwe taptoeshow ‘Colors’. Deze show is de opvolger van galashow ‘Iedereen is van de Wereld’.

Showband Jong KDO uit Groessen brengt een geheel eigen show. De meeste muzikanten zijn afkomstig uit het Music Kiddz project van KDO zelf en treden door het hele land op. Jong KDO brengt in Klundert de show ‘To the Movies’.

Tamboer en Trompetterkorps Jong Bazuin uit Leerdam maakte een flinke groei door, waardoor het jeugdkorps nu zelfstandig kan optreden. Enthousiaste kinderen leven zich uit op slagwerk, zoals  onder meer trommen, grote trom en marchingbells, piccolo’s en dwarsfluiten, baritons en trompetten.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties