Vrijdag 4 december 2015

Verlossing verwaarloosd pand Fijnaart in zicht

De huidige staat van het pand van de ‘oude super’ aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart is al lang een bron van ergernis voor de inwoners van Fijnaart. Projectontwikkelaar Green heeft besloten om het pand te gaan verbouwen tot een dienstencentrum waar (para)medici zich kunnen vestigen, maar ook andere dienstverleners. Na afgifte van de omgevingsvergunning kan naar verwachting volgend jaar met de bouw worden gestart, laat de projectontwikkelaar weten.

 

Geen compleet medisch centrum

Het oorspronkelijke plan van dit pand op hoek van de Wilhelminastraat en Nieuwe Dorpsweg was om er een medisch centrum te vestigen. (Para)medici in Fijnaart kwamen echter niet tot overeenstemming tot een compleet medisch centrum. Wethouder Zwiers van de gemeente Moerdijk: “De afgelopen tijd zijn er verschillende gesprekken geweest met de projectontwikkelaar. Ik ben blij dat deze heeft aangegeven te willen starten met de bouw. Ik hoop dat we snel van een verwaarloost pand in Fijnaart zijn verlost.”

 

Fysiotherapeut Jofib neemt intrek nieuw centrum

Bij het ontwerp is gezocht naar een uitstraling die past bij de locatie en functie. Het gebouw krijgt een hoogte accent aan de rotonde en wordt voorzien van lichte gevels met invullingen in natuurlijke houttinten. Verder wordt er volgens de projectontwikkelaar ingezet op duurzaamheid in materiaalkeuzes en installaties. Fysiotherapeut Jofib zal een deel van het centrum gaan huren. Met andere zorgpartijen wordt nog gesproken over de invulling. 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties