Kleindieren sportvereniging ‘De Brabantse Westhoek’

 

De kleindieren sportvereniging ‘De Brabantse Westhoek’ Fijnaart en Klundert is opgericht op 4 mei 1935. Voor die tijd waren het nog twee verenigingen: de ‘Veredelde Vlaamse Reus’ uit Fijnaart en ‘Pels en Pluim’ uit Klundert.

De twee verenigingen werkten al jaren samen en daarom besloot men 80 jaar geleden om als één vereniging verder te gaan, die ‘De Brabantse Westhoek’ zou gaan heten.

 

Konijnen, kippen en duiven

De vereniging bestaat uit fokkers van konijnen, kippen en duiven. Deze zijn er in diverse soorten en kleuren per diergroep. Het fokken van de dieren vindt vooral in het voorjaar plaats, waarna dan in het najaar de beste dieren van de fokkers naar de tentoonstellingen gaan en daar beoordeeld worden door de keurmeesters op hun ras- en kleureigenschappen.

Op de ‘Jonge Dieren Dag’ in begin september worden de nieuwe fokproducten van De Brabantse Westhoek voor de eerste keer beoordeeld.

 

Jaarlijkse tentoonstelling in De Parel

Eind oktober, begin november is er ieder jaar een grote wintertentoonstelling in ‘De Parel’ in Fijnaart, waarbij kippen, duiven, konijnen en cavia’s uit heel; Nederland en België ingeschreven mogen worden. In totaal zijn er meestal tussen de 500 en 600 dieren te bewonderen, die aan het begin van de tentoonstelling worden beoordeeld door erkende keurmeesters uit het hele land.

Bent u ook fervent liefhebber of fokker van een bijzonder konijnen-, kippen- of duivenras? En zou u eens kennis willen maken met onze vereniging? Voor informatie kunt u terecht bij onze secretaris A. Boelhouwers.

 

Contact

Kleindieren sportvereniging ‘De Brabantse Westhoek’
Volkerakweg 1
4759 SJ Heijningen
tel: 0168-464631
e-mail: a.boelhouwers4@kpnplanet.nl

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven