Samenloop: recreatief samen hardlopen

 

Hardlopen is zo’n sport die je vaak alleen beoefent; op een moment dat jou het uitkomt. Vanwege werk of om andere redenen wil of kun je je niet vastleggen voor één vaste hardloopavond in de week. En toch is het eens leuk om samen met anderen te trainen. Ervaringen uit te wisselen of ideeën op te doen voor ‘een mooi nieuw rondje’.

 

Gezellig samen trainen

‘Samenloop’ is een evenement dat vier keer per jaar wordt georganiseerd, een privé-initiatief van fervent hardloper Raymond Schoonen. Bij dit recreatieve loopevenement staat het plezier in het hardlopen en samen trainen voorop. Het is dus geen wedstrijd. Sommigen gebruiken het evenement als training voor een belangrijke wedstrijd, anderen om te zien of ze vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van de vorige keer.  

 

Verschillende niveaus en afstanden

Tijdens de ‘Samenloop’ kun je verschillende niveaus en afstanden lopen. Er zijn drie afstanden: 5, 10 en 20 km. Iedere afstand is opgesplitst in twee tempogroepen. De ‘snelle’ groep loopt 4,45 minuten over een kilometer, de minder ver gevorderde groep houdt het tijdschema van 5,45 minuten per kilometer aan.

 

Praktische informatie

De start en finish van iedere samenloop is bij tuin- en vijvercentrum ‘t Vingeling, aan de Noordschans 9 in Klundert. Bij elke groep zal iemand van de organisatie mee rennen, die de route kent. Deelname is gratis. Nieuwe data voor de samenloop worden telkens ruim van tevoren op de Facebookpagina van ‘Samenloop’ bekendgemaakt. 

Contact

Samenloop: recreatief samen hardlopen
Moye Keene 98
4791 BH Klundert
e-mail: RGSchoonen@hotmail.com
Website: www.facebook.com/Samenloop-854446507979253/?fref=ts

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven