Slagwerkgroep Avant-Garde

 

Avant-Garde is een fanatieke slagwerkgroep die streeft naar een hoge muzikale kwaliteit onder leiding van dirigent Frank de Jong. De vereniging beschikt over een unieke oefenlocatie in Klundert en een haast onwaarschijnlijke diversiteit aan kwalitatief hoogstaande slagwerkinstrumenten.

Relaxte vriendengroep

De slagwerkgroep heeft een vaste kern van vijftien leden. Soms stromen er kinderen door vanuit de jeugdgroep en nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Op vrijdagavond wordt er gereperteerd, eerst door de jeugdgroep van 19.00 tot 20.00 uur en daarna de gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Staan er belangrijke concoursen op het programma, dan komt de slagwerkgroep soms op donderdagavond extra bij elkaar. De groep is zeer gedreven om het beste uit het samenspel te halen, dus er wordt ook thuis flink geoefend. "Tijdens de repetities zijn we heel serieus, maar daarbuiten zijn we een relaxte vriendengroep", vertelt Marcel van Slobbe.

Wereld Muziek Concours

In de zomer van 2017 heeft Avant-Garde deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Zij speelden hier in de eredivisie en hebben deze dag een geweldige prestatie neergezet die werd beloond met een gouden medaille, met een score van 86.20! Avant-Garde behoort met deze score tot de top van de amateurwereld. Na een intensieve voorbereiding is Avant-Garde dan ook erg blij met het behaalde resultaat.

Ervaren dirigent

De muzikale achtergrond van Frank de Jong is indrukwekkend. Hij studeerde slagwerk – docerend en uitvoerend musicus – aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarnaast studeerde hij aan hetzelfde instituut docerend musicus HaFa-Directie. Momenteel dirigeert Frank de Jong verschillende harmonie- en fanfareorkesten en grote slagwerkensembles. Hij heeft hiermee op verschillende concoursen tal van eerste prijzen gewonnen, met als hoogtepunt een gouden medaille op het Wereld Muziekconcours 1997 te Kerkrade en verschillende Nederlandse kampioenstitels. Ook met Avant-Garde heeft hij al diverse prijzen gewonnen. 

Aankomende periode zal Avant-Garde zich meer richten op festivals en andere muzikale evenementen. Ben jij een slagwerker en vind je het leuk om te reperteren en op te treden met een gezellige groep? Dan ben je van harte uitgenodigd om eens kennis te komen maken!

Contact

Slagwerkgroep Avant-Garde
Rondeel 156
4791 LB Klundert
tel: 0168-403090
e-mail: info@slagwerkgroep.com
Website: www.slagwerkgroep.com

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven