Stichting Heemkundekring Willem van Strijen

 

De stichting houdt zich bezig met het bestuderen van de geschiedenis van onze "Heem", namelijk Zevenbergen en het bekend maken van de Zevenbergenaren met die geschiedenis.

Om dat doel te bereiken exploiteren we een museum aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen, geven we een tijdschrift uit dat "Oud Nieuws" heet en organiseren we regelmatig lezingen over onze geschiedenis. Daarnaast hebben we een genealogiegroep, die zich bezig houdt met stambomen, verzamelen we oude foto's van Zevenbergen en omgeving, organiseren we een traditionele potermaaltijd, etc.

Kom gerust eens langs in onze knusse Oudheidkamer in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het woonhuis van een oude gerenoveerde binnenboerderij. Ons museum is in hoofdzaak ingericht met spullen uit de beginjaren 1900. Bekijk de beste kamer met bedstee, een winkel en een woonkeuken. Daarnaast hebben wij veel materiaal gekregen van middenstanders die met hun werkzaamheden zijjn gestopt, zoals een bakker, een smid, een schrijnwerker en nog veel meer.

Bekijk ook eens onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/WillemvanStrijen/

Contact

Stichting Heemkundekring Willem van Strijen
Zuidhaven 17
4761 CR Zevenbergen
tel: 0637449259
e-mail: info@heemkundezevenbergen.nl
Website: www.heemkundezevenbergen.nl

 

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven